Talboken kommer

Talboken kommer

Talboken kommer är en service för dig som lyssnar på talböcker

Tjänsten är ett samarbete mellan folkbiblioteken och Myndigheten för tillgängliga medier (MTM). Talboken kommer vänder sig till dig som prenumererar på en dagstidning som taltidning.

Som prenumerant på en taltidning har du en taltidningsspelare som är uppkopplad till internet. Genom Talboken kommer går det att läsa både tidningar och böcker i samma spelare.

Biblioteket kan via internet skicka talböcker direkt till spelaren. Du behöver inte hålla reda på eller lämna tillbaka fysiska talböcker (CD-skivor). Vi skickar de böcker du önskar till spelaren och tar bort de böcker du har läst.

Är du intresserad av att prenumerera på Västerviks-Tidningen som taltidning hittar du mer information på tidningens webbplats. Länk till Västerviks-Tidningen hittar du under rubriken Länkar.

Är du intresserad av Talboken kommer? Eller känner du någon som skulle ha nytta av tjänsten? Kontakta oss via telefon, mejl eller personligt besök för mer information.

Beställ talböcker

  • Ring eller mejla biblioteket. Du når oss på 0490 25 55 01 under våra öppettider på Västerviks stadsbibliotek. Det går också bra att mejla din beställning till biblioteket@vastervik.se.
  • Uppge ditt namn och personnummer.
  • Berätta vilka titlar du vill låna. Om du inte vet vad du vill läsa väljer vi ut något tillsammans.  
  • Talböckerna skickas vanligen till din spelare omgående men senast två arbetsdagar efter din beställning. Vi meddelar under telefonsamtalet vad som gäller.
    Har du mejlat in dina önskemål meddelar vi när talböckerna är skickade till din spelare. 

Reklam för Talboken kommer