Västerviks bibliotek i sommar

Under sommaren har biblioteket ändrade öppettider.

• Biblioteken i Ankarsrum och Överum har stängt 4-31 juli.
  • Biblioteksbussen har uppehåll 27 juni-31 augusti.
  • Biblioteket i Gamleby har ändrade öppettider. Aktuella öppettider hittar du här.
  • Västerviks stadsbibliotek och Digitala biblioteket har öppet som vanligt.

Vad händer med mina reservationer när mitt bibliotek är stängt?

När dina reservationer är klara för avhämtning ringer vi upp dig. Du bestämmer på vilket bibliotek du vill hämta.

Vet du redan nu att du inte vill hämta dina reservationer i Gamleby eller Västervik?

Då kan du pausa dina reservationer under Mina sidor > Mina uppgifter. Du kan också kontakta Västerviks bibliotek för hjälp.

Lånetid

Passa på att låna! Just nu får du extra lång lånetid på böcker (2 månader) och tidskrifter (1 månad).

Gäller fram till 21 augusti 2022.

Titlar med kö har som regel 14 dagars lånetid.

Biblioteket på stranden

Biblioteket kommer till stranden.

I sommar hittar du våra strandbokhyllor på badplatser runtom i Västerviks kommun. Bokhyllorna har formen av Spårö båk och innehåller noga utvalda böcker för barn och unga. Bara att låna och läsa. Du hittar biblioteken här:

• Västerviks resort, Västervik
  • Kyrksjöbadet, Odensvi
  • Gästhamnen, Blankaholm
  • Hammarsbadet, Gamleby
  • Ankarsrum
  • Hjorted
  • Gudingebadet, Lofta

Aktiviteter och utställningar

Som alltid händer det saker på biblioteket. I sommar blir det bland annat pop-up bibliotek med bibliotekets lådcykel, musikuppträden och aktiviteter för barn.

Du hittar alla våra utställningar och aktiviteter här.